בסגנון החיים העכשווי קשה מאוד לעמוד בפיתויים שמקיפים אותנו מכל עבר, אפילו כשאנחנו יודעים שהם לא הדבר הכי טוב בשבילנו. למשל, כשמתחשק לנו לנשנש דבר מה מול הטלוויזיה בשעות הערב, קל ופשוט יותר להזמין ג’אנק פוד הביתה, גם אם אנחנו יודעים שהוא אינו בריא במיוחד.
אפילו כשאנחנו מנסים לעשות משהו טוב לעצמנו, כמו לצאת להליכה באוויר הפתוח, אנחנו צריכים לפלס את דרכנו בין זיהום האוויר שנפלט מהמכוניות.
כל עוד אנחנו צעירים, הגוף מצליח להתמודד טוב יותר עם החשקים השונים ועם תנאי הסביבה הלא אידיאלים. אך ככל שאנו מתבגרים, היכולת הזו שלו הולכת ופוחתת, והגוף מתקשה יותר להסתגל לתנאים שאנו כופים עליו.
אחד הפתרונות שיכולים לסייע לגוף שלנו להתמודד טוב יותר עם אורח החיים המשתנה הם תוספי התזונה, ודבר שרבים לא יודעים הוא שניתן לשלב את התוספים השונים גם בתוך הארוחות שלנו.
לא מדובר בסתם הוספה של תוסף אל תוך מאכל כזה או אחר, אלא שבעזרתם אנחנו יכולים להרוויח שתי ציפורים בקפסולה אחת.
מצד אחד תוספי התזונה יכולים לשדרג את הערך התזונתי של המזון שאנו אוכלים, ובנוסף הם יכולים גם לתבל בצורה נהדרת מאכלים שונים.
שגית ביבי, מוסמכת לנטורופתיה (N.D*) וצמחי מרפא עם מעל 17 שנות ניסיון, ומי שהיא חלק בלתי נפרד מצוות הנטורופתים שלנו, ממליצה למשל לפתוח את הבוקר עם שייק על בסיס חלב שיבולת שועל שאליו כדאי להכניס את תוסף המורינגה שלנו.
תוסף שמסייע לאיזון סוכר ומעלה את רמת נוגדי החמצון בגוף.
אם השייק הזה כבר מעורר בכם השראה ועושה לכם חשק לקבל מתכונים מעניינים נוספים, מיד נפרט עליהם תודות לשגית, אך עוד קודם לכן נקודה נוספת.
חשוב לזכור שהשילוב הנכון של תוספי התזונה בתפריט היומי הוא המפתח למיקסום התועלת שלהם. תוספים איכותיים שמותאמים לצרכים האישיים שלנו יחד עם תפריט מאוזן, יכולים לחולל שינוי אמיתי בתחושת החיוניות שלנו וביכולת של הגוף להתמודד עם אתגרי היום-יום.
ועכשיו כפי שהבטחנו, אתם מוזמנים לקרוא על מתכונים נוספים ששגית ביבי ממליצה עליהם בשילוב עם תוספי התזונה האיכותיים של Valepro.
שייק בוקר לניקוי רעלים עם תוסף גדילטבע
רכיבים:
- חצי כוס מים
- תפוח ירוק אחד, מקולף, ללא גרעינים
- גזר
- חצי סלק
- כוס עלי קייל
- כף מיץ לימון טרי
- 1 כמוסה של מורינגה
- 1 כמוסה גדילטבע
ארוחת צהריים לנשמה: מרק בצל וירקות בתוספת שמן קצח
מרק בצל וירקות עם שמן קצח נוזלי לחיזוק המערכת החיסונית, ניקוי והוצאת הליחה, להרגעה של מערכת העיכול וגם לחיזוק פעולת אנטי דלקתית בזכות הירקות שעשירים בוויטמינים מקבוצת B, בסיבים תזונתיים, מגנזיום ועוד.
רכיבים:
- 4 בצלים גדולים
- 2 שיני שום
- 4 ראשי שומר
- כרישה
- 1/2 שורש פטרוזיליה
- 2 פרוסות שורש ג’ינג’ר
- כפית פלפל שחור גרוס
- כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כפית פלפל לבן
- כפית מלח
- 2 כמוסות של שמן קצח
- 2 כפות סילאן ללא סוכר
- 2 כפות קמח קורנפלור או עדשים אדומות
אופן ההכנה:
חוצים את הבצלים לגובה ופורסים לפרוסות דקות כך שנקבל רצועות אורכות של בצל.
מחממים את הסיר ומאדים עם מעט מים, בגלל כמות הבצלים האידוי יהיה ארוך. מאדים בערך כעשרים דקות, ולאחר שהבצל החל להשחים מוסיפים 2 שיני שום פרוסות דק ואת רצועות השומר. (את השומר חוצים ופורסים לחצאי עיגולים דקים).
ממשיכים לאדות על אש גבוהה כרבע שעה נוספת. השומר יגיר נוזלים ויתאדה בהדרגה. לאחר שכמות הירקות הצטמקה (לחצי כמות בערך) זה אומר שהירקות מוכנים וממשיכים לשלב התיבול.
מתבלים בפלפל שחור, פלפל לבן, אגוז מוסקט, מלח, סילאן, ושמן קצח, מערבבים ומחכים שתי דקות להשחמה.
בכלי נפרד מערבבים 2 כפות קמח במי ברז ומוסיפים.
חוצים את הכרישה לרוחב ופורסים לחצאי טבעות, שוטפים היטב ומוסיפים לסיר. קולפים ומוסיפים את שורש הפטרוזיליה ופרוסות הג’ינג’ר.
שורש הפטרוזיליה והג’ינג’ר משמשים להשבחת הטעם של המרק, אבל לא להגשה. אם יישאר לכם מרק ליום המחרת, כדאי להוציא את שורש הג’ינג’ר כדי שהמרק לא יהפוך לחריף מדי.
מכסים את הירקות במים רותחים, מביאים לרתיחה ומשאירים על להבה בינונית לבישול של כחצי שעה נוספת.
מלפפונים חמוצים ביתיים
באדיבות שמעון מוגרבי
רכיבים:
- מלפפוני בייבי עם קליפה – 1 ק”ג טריים ונקיים
- שום – 7 שיניים חתוכות לפרוסות
- פלפל ירוק חריף – יחידה בינונית (28 גרם) חתוך
- שמיר – 1/2 צרור – סה”כ (40 גרם) שטוף
- מים – לפי הצורך
- מלח הימלאיה – לפי הצורך יחס של כפית מלח לכוס מים.
אופן ההכנה:
לסדר בצנצנת יפה את השמיר, השום והפלפל, ולאחר מכן לצופף את המלפפונים בתוך צנצנת מזכוכית.
לשפוך מים נקיים אל תוך הצנצנת ולהוציא אותם לכלי אחר.
על כל כוס שיוצא מהצנצנת, שופכים אל תוך הסיר כוס מים נקיים ומוסיפים כפית מלח הימלאיה. מרתיחים וממיסים את המלח.
לאחר מכן להמתין שהכל יתקרר, מינימום 40 מעלות, והכי טוב שממש צונן בטמפרטורת החדר.
לאחר מכן לסגור היטב את הצנצנת, כאשר מדי פעם אפשר לפתוח כדי להוציא אוויר של התסיסה.
לחכות בין חמישה עד עשרה ימים (מומלץ לחכות את כל עשרת הימים) ולאחר הפתיחה לשמור על צנצנת המלפפונים במקרר.
תוספי תזונה אינם תחליף לארוחה בריאה ומאוזנת, אלא דרך נהדרת להעצים את הערכים התזונתיים של המזון שאתם מכניסים לגופכם, כך שיהיו מועילים עוד יותר.
אם אתם מעוניינים לגלות על מתכונים מיוחדים שבהם ניתן לשלב תוספי תזונה מותאמים אישית, אתם מוזמנים לפנות לצוות הנטורופתים שלנו.
הם ישמחו לספק לכם ייעוץ אישי שיתאים בדיוק לצרכים שלכם, ולהפוך את השגרה שלכם לבריאה ומזינה יותר.
יש לך שאלות? בקשות?
אנחנו כאן עבורך!
לא ברור לך אילו תוספים מתאימים לך?
יש לך שאלות לגבי תוספים שלא מצאת להם תשובה באתר?
יש לך אתגר כזה אחר שמצריך מענה אישי מדויק?
יש שאלה שלא קיבלת עליה מענה משביע רצון?
מזמינים אותך לשלוח אלינו את הטופס שנמצא כאן למטה ונשמח לתאם לך שיחת כוונון ללא עלות.