ממצאי מחקרים על Nigella Sativa (קצח) והשפעתו על ריח רע מהפה.
ראשית חשוב לציין שבעוד שלקצח ישנן תכונות רפואיות רבות שנחקרו, כולל תכונות אנטי-בקטריאליות ואנטי-דלקתיות, המחקר הספציפי על השפעת הקצח ישירות על ריח רע מהפה כסימן קליני ספציפי הוא יחסית מוגבל. עם זאת, המאפיינים הכלליים שלו עשויים להצביע על פוטנציאל. להלן מחקרים רלוונטיים, תמציתם ומסקנותיהם:
זרעי קצח, ובמיוחד הרכיב הפעיל העיקרי שבהם, תימוקינון (Thymoquinone), נחקרו רבות בשל מגוון תכונות פרמקולוגיות, כולל פעילות אנטי-מיקרוביאלית (נגד חיידקים, פטריות ווירוסים), אנטי-דלקתית ונוגדת חמצון. תכונות אלו הופכות את הקצח למועמד פוטנציאלי לטיפול בבעיות בריאות הפה, כולל ריח רע מהפה.
להלן סיכום הממצאים ממחקרים שונים:
מסקנה כללית:
על אף שהמחקר הספציפי על הליטוזיס וקצח עדיין יחסית בחיתוליו ויש צורך במחקרים קליניים נרחבים יותר, הממצאים הקיימים מצביעים על פוטנציאל מבטיח לזרעי קצח (Nigella sativa) ושמנם בטיפול בריח רע מהפה. זאת, בעיקר בזכות תכונותיהם האנטי-בקטריאליות היכולות להפחית את כמות החיידקים האחראים לריחות רעים, והיכולת של התימוקינון לנטרל תרכובות ריח מסוימות. בנוסף, תרומתם לבריאות חלל הפה הכללית (הפחתת דלקות, טיפול בחיידקי עששת) עשויה גם היא לתרום להפחתת הליטוזיס.
קישורים ותימוכין:
למען הסר ספק, המידע באתר אינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהיא. ואין בו תחליף לייעוץ רפואי פרטני או אחר.
הכתוב באתר אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת.
לקוחות יקרים, טופס זה מיועד לבקשה לביטול הזמנה בלבד.
במקרה של שינוי הזמנה, או כל נושא אחר לשירות לקוחות
יש לפנות בטלפון 04-9014848 שלוחה 2
יש לשלוח את הטופס