כדי להתמודד עם מחלת הסוכרת ולהשלכות שלה, רבים נעזרים במגוון רחב של תרופות קונבנציונלית, ולא מעט ממי שמנסים להוריד במשקל נעזרים בדיאטות כאלה ואחרות, אך לעיתים פתרונות יעילים ללא תופעות לוואי נמצאים לנו ממש מתחת לאף, פתרונות טבעיים המספקים לנו יתרונות בריאותיים רבים, כולל בכל הנוגע לסוכרת והשמנה. במאמר זה נציג בפניכם חלק מרכזי בפתרונות הטבעיים הללו.
תוכן העניינים
סוכרת והשמנת יתר
מדוע סוכרת והשמנת יתר שזורים זו בזו? לפניכם מספר סיבות ותנאים שרוקמים את הקשר ההרסני.
עמידות לאינסולין
השמנת יתר היא אחד מהגורמים המובילים למחלת הסוכרת ולהתגברות שלה בקרב מי שכבר חולים.
מה גורם להשמנת יתר?
בין היתר חוסר בפעילות ספורטיבית ובעיקר מזון מתועש ועתיר בשומנים. ברגע שהגוף שלנו סופג ומכיל כמות גדולה מדי של השומנים הרעים הללו, תאי הגוף פחות מגיבים לאינסולין. כתוצאה מזה הלבלב מתאמץ לייצר עוד ועוד אינסולין במטרה לשמור על רמה תקינה של הגלוקוז בדם, אך בשלב מסוים תאי הבטא שלו נעשים פחות אפקטיביים ומשם הדרך לחלות בסוכרת או להחריף אותה סלולה.
התסמונת המטבולית
אכילה של מזון מעובד מגביר את רמות השומנים ואת הסוכר בדם. למעשה הוא משנה את כל חילוף החומרים בגוף וזה יוצר בעיות נוספות – רמות סוכר גבוהות, לחץ דם גבוה וסיבוכים נוספים.
הגישה הטבעית להתמודדות עם סוכרת והשמנת יתר מדגישה את החשיבות של שינוי באורח חיים לאורח חיים בריא. כדי להצליח במשימה מומלץ לא רק ליישם את הדברים בשטח, אלא גם להבין את הקשר בין איזון רמות הסוכר ורמות הגלוקוז בדם לאחר הארוחה, כאשר גם רמת ההמוגלובין המסוכרר מהווה חלק מרכזי בעניין.
מה קורה לגוף שלנו לאחר ארוחה?
לאחר שאנו אוכלים רמות הגלוקוז בדם עולות, כיוון שהפחמימות שאכלנו מתעכלות בגוף והגלוקוז נספג במחזור הדם. מי שחולים בסוכרת או מתמודדים עם השמנת יתר חייבים לאזן את הרמות הללו. כלומר לאורך שעות היום המטרה היא לשמור על רמות סוכר תקינות. זוהי מלחמה בין הגלוקגון שמעלה את ריכוז הגלוקוז וחומצות השומן בדם, לבין האינסולין שתפקידו להוריד את רמת הסוכר בדם.
כלי העבודה הטבעיים שלנו
אם כך למדנו כי בין היתר במלחמה נגד סוכרת והשמנת יתר עלינו להוריד את לחץ הדם, לאזן את רמות הסוכר בדם ולשפר את חילוף החומרים בגוף לאחר ארוחה. ניתן לעשות זאת על ידי פעילות גופנית, שמירה על משקל גוף מאוזן והפחתה במוצרי מזון שאינם בריאים. כדי להעצים את הפעולות הללו ניתן גם להיעזר בתוספי תזונה שמייעלים את ההליך ומשפרים אותו משמעותית. לפניכם שניים מהתוספים המובחרים ביותר.
הקצח הוא צמח מרפא בזכות התכונות האנטי-סוכרתיות שלו. התרכובת בשמן הקצח הוכחה כמי שיש באפשרותה לסייע לתאי הגוף להגיב לאינסולין מתאי הלבלב, להפחית את רמות הגלוקוז והסוכר בדם, ולשפר משמעותית את המטבולית הכללית, דבר המסייע להפחתת השומן בגוף ולירידה במשקל.
מוזמנים לקרוא עוד על הקשר בין שמן קצח לירידה במשקל. לחצו כאן על מאמר שפורסם באתר של הסוכנות המרכזית בארה”ב האחראית למחקר ביו-רפואי ובריאות הציבור.
המאמר מספר על מחקר שנערך במשך כ- 8 שבועות וכלל 45 נשים בגילאי 25 עד 55. כל אחת מהן קיבלה שתי כמוסות של שמן קצח ביום במינון של 1,000 מ”ג בכל פעם, או שקיבלו פלסבו (חומר נטול השפעה) לפני ארוחת צהריים ולפני ארוחת הערב, כאשר נעשתה הפרדה של ארבעה שבועות בין קבלת שמן הקצח לפלסבו.
התוצאות היו חד משמעיות. בזמן שנטילת הפלסבו לא הובילה לשום שינוי, בזמן שהנשים קיבלו שמן קצח, הן חוו ירידה במשקל הגוף ובאחוזי השומן, היקף המותניים שלהן התקצר וגם מסת השומן הבטנית ירדה.
כמו כן רמת הרגישות לאינסולין השתפרה, דבר ששיפר את המטבולית הכללית בגוף. הנשים אף העידו כי חשו תחושת שובע לאחר הארוחות, כך שלא חיפשו לאכול עוד ועוד.
גלוקוטבע
בגלוקוטבע תמצאו חמישה צמחי מרפא גם יחד. מדובר בעלי ארטישוק, עלי זית, חילבה, פטריית ריישי וקינמון. מחקרים שנעשו מוכיחים מחקרית כי כל אחד מצמחי המרפא הללו יעילים במיוחד לאיזון רמות הסוכר בדם.
למידע על כל צמח הקליקו על הכותרת
אנחנו יודעים, כשאומרים קינמון מיד קופצות לנו לראש מחשבות על בישול ואפייה, ואיך ניתן לעשות שימוש בתבלין המתוק ומעט חריף המופק מהקליפה הפנימית של הצמח.
אולם מעבר לשימוש הקולינרי שלו, הקינמון מכיל בתוכו גם המון יתרונות בריאותיים. הקינמון משפר את הרגישות לאינסולין ומפחית את רמות הגלוקוז בדם, כך שמסייע לשמור על רמות סוכר תקינות בדם.
אתם מוזמנים לקרוא כאן על מחקר שפורסם ב- NIH, הסוכנות המרכזית של ממשלת ארצות הברית האחראית למחקר ביו-רפואי ובריאות הציבור.
המחקר נערך בקרב 30 משתתפים בגילאי 18 עד 30, חצי מהם במשקל תקין והחצי השני במשקל עודף, והוא נע סביב ארוחת בוקר של דגני בוקר המכילים כ- 50 גרם פחמימות.
אולם בארוחת בוקר אחת המשתתפים קיבלו תוספת של כ- 6 גרם קינמון טחון, ובארוחת בוקר למחרת הם לא קיבלו שום תוספת.
במשך כ- 7 פעמים מיד לאחר הארוחה ועד שעתיים לאחריה, המשתתפים במחקר עברו בדיקה של רמת הגולקוז בדם. נמצא כי בארוחת הבוקר עם תוספת של קינמון רמות הגלוקוז בדם ירדו כשעה לאחר הארוחה.
לעומת זאת רמות הגלוקוז היו גבוהות הרבה יותר לאחר ארוחת בוקר של דגנים ללא תוספת של קינמון. התוצאות הללו היו זהות גם בקרב המשתתפים שהיו במשקל תקין ומי ששקלו יתר על המידה.
למידע נוסף
עלי ארטישוק מכילים המון חומרים מזינים ותרכובות מועילות, כגון צינרין שעוזר להורדת כולסטרול ולוטאולין שהוא בעל תכונות נוגדות חמצון. אלה משפיעים על חילוף החומרים של הגלוקוז, מסייעים בהפחתת רמות הסוכר בדם ומשפרים את הרגישות לאינסולין. לכן עלי ארטישוק ידועים לא רק בזכות האפשרות לשלב אותם במאכלים שונים, אלא גם בזכות יתרונות שהם מספקים בכל הנוגע לניהול סוכרת והתמודדות עם השמנה.
גם מחקר שנערך בקרב 55 איש הסובלים מהשמנה ומרמות גלוקוז גבוהות הוכיח את ההשפעה הנהדרת של עלי ארטישוק וכיצד הם סייעו לאיזון רמות הסוכר.
במשך כ- 8 שבועות המשתתפים במחקר קיבלו פעם ביום קפסולות של מיצוי ארטישוק או פלסבו. התוצאות לא איחרו לבוא והן הצביעו כי בקרב המשתתפים שקיבלו את מיצוי הארטישוק חלה ירידה חדה ברמת הסוכר בעת צום, בהתנגדות לאינסולין וגם בפרופיל השומנים בדם.
לעומת זאת בקבוצת המחקר שקיבלה פלסבו לא התגלו שום שינויים באותו פרק זמן. תוכלו לקרוא עוד על המחקר כאן.
למידע נוסף
מאוד יכול להיות שקראתם על החילבה והופתעתם. חילבה וסוכרת, מה הקשר? הרי ידוע שהחילבה תורם…כן, לחשק המיני ולכוח הגברא.
תתפלאו, לצמח החילבה יש יתרונות נוספים. באתר הספרייה הלאומית לרפואה של ארצות הברית תוכלו למצוא מחקרי מדעי המוכיח זאת מצוין. לחצו על הקישור כאן ותוכלו להתרשם מהממצאים.
אלה מספרים כי במחקר שנמשך במשך כ- 3 שנים, בדקו את היעילות של תוסף חילבה למניעת התפתחות סוכרת סוג 2 במטופלים במצב טרום סוכרת.
140 איש בגילאי 30 עד 70 השתתפו במחקר, והם התחלקו ל- 2 קבוצות נפרדות.
פעמיים ביום חברי אחת הקבוצות קיבלו 5 גרם אבקת חילבה לפני הארוחה לעומת הקבוצה השנייה.
התוצאות היו יוצאות דופן. שיעור המאובחנים בסוכרת מסוג 2 בקרב חברי הקבוצה שחבריה קיבלו את אבקת החילבה היה נמוך לעומת הקבוצה השנייה, שהסיכוי של חבריה לפתח סוכרת היה גבוה פי 4.2.
וזה לא הכל. בקרב חברי הקבוצה שצרכו 5 גרם אבקת חילבה פעמיים ביום נרשמו התוצאות הבאות: נרשמה ירידה דרסטית ברמת הסוכר שלהם בצום ולאחר הארוחה. נרשמה ירידה ברמת הכולסטרול הרע. נרשמה עלייה ברורה ברמת האינסולין בדם, וכל זה ללא שום תופעות לוואי. במאכלים שונים, אלא גם בזכות יתרונות שהם מספקים בכל הנוגע לניהול סוכרת והתמודדות עם השמנה.
למידע נוסף
לשימוש בעלי זית יש יתרונות רבים. בין היתר הם מסייעים להורדת לחץ הדם וכולסטרול, הם נוגדי חמצון ומרחיבים את העורקים, כך שהם ממזערים את נזקי הסוכרת. ניתן ללמוד על היתרונות של עלי זית גם במחקר הזה שנערך בקרב 79 חולי סוכרת סוג 2. בכל יום במשך כ- 14 שבועות כל אחד מהם קיבל פעם ביום פומית של 500 מ״ג תמצית עלי זית. בסיום פרק הזמן הזה רמות ההמוגלובין המסוכרר ואינסולין בצום בקרב המשתתפים במחקר ירדו בצורה משמעותית.
למידע נוסף
לפטריית ריישי יש המון יתרונות טבעיים, וזה יכול להפתיע בהתחשב בעובדה שהיא
גדלה על עצים וגזעים רקובים, אולם בין היתר השימוש בפטרייה מסייע להוריד את לחץ הדם. מחקר בו שילבו פטריית ריישי ביחד עם עם תרופות היפוגליקמיות (תרופות המשמשות לטיפול בסוכרת על ידי הורדת רמות הגלוקוז בדם) אומנם לא הצביע שינוי ברמות הסוכר בדם בצום, אולם כן נרשמה הפחתה ברמות הסוכר מתחת לעקומה בבדיקת סבילות לגלוקוז, והפחתה משמעותית ברמות הסוכר בדם בקרב חולי סוכרת המתקשים לשמור באופן עקבי על רמות הסוכר בדם בטווחי היעד המומלצים.
למידע נוסף
לסיכום, גישה טבעית יעילה להתמודדות עם סוכרת והשמנת יתר כוללת שילוב של אורח חיים בריא, הכולל פעילות גופנית ותזונה נכונה, יחד עם תוספי תזונה טבעיים כמו כמוסות שמן קצח וגלוקוטבע, אשר יכולים לסייע משמעותית באיזון רמות הסוכר בדם, בשיפור הרגישות לאינסולין, בהפחתת משקל עודף ובמניעת סיבוכים אפשריים של סוכרת.
חשוב לציין כי לפני נטילת תוספי תזונה כלשהם, מומלץ להתייעץ עם גורם רפואי מוסמך.
ההסברים על פעילות המוצר ויכולותיו, אינם באים להחליף ייעוץ רפואי ומרשם רופא.