עץ שמקורו בדרום אסיה, ופירותיו מזכירים בצורתם דלעת קטנה. עיקר השימוש הנפוץ ברפואה המסורתית מזה אלפי שנים מתמקד בקליפת הפרי בעל הצורה המזכירה דלעת קטנה.
קליפת הפרי היא מקור לרכיבים פעילים כמו ציטראט לייס – חומר המעכב את פעילותו של אנזים כבד שתפקידו הוא המרת סוכרים ופחמימות לחומצות שומן ולכולסטרול.
וכן HCA- חומצה הידרוקסי- סיטרית- שנחקרה במחקרים ונמצאה כ:
בעלת השפעה להאצת קצב חילוף החומרים,
מעודדת שריפת שומנים
מונעת היווצרות של תאי שומן חדשים.
מדכאת את תחושת התיאבון.
מייצבת את רמות הקורטיזול
מעלה את ריכוז הסרוטונין במוח.
הפחתת רמות הסטרס בגוף.
מפיגה מתחים, מפחיתה באופן דרסטי גם את התשוקה למתוקים.