בואו לגלות מה צריך לעשות
לעיתים יש מי שנוטים לייצר מעין “מלחמה” בין הרפואה הקונבנציונלית לרפואה הטבעית, אך בפועל אין באמת התמודדות בין השניים, אלא שהרפואה הטבעית פועלת בגישה הוליסטית הממוקדת במניעה ובטיפוח אורח חיים בריא ומאוזן.
כאשר מדובר בטיפול בכבד שומני, אנחנו לא מציעים תרופת קסם שאמורה לטפל בבעיה הנקודתית, אלא גישה המשלבת שינוי באורח החיים והטמעת הרגלים בריאים שיש ביכולתם לשפר את תפקוד הכבד ולמנוע בעיות בריאות נוספות באופן ממושך.
אורלי ארד מצוות הנטורופתים שלנו משתפת אותנו על גישתה בטיפול בכבד שומני, גישה שניתן ליישם גם בכל הנוגע להתמודדות ומניעה של בעיות רפואיות אחרות.
תוכן העניינים
הנזקים של ישיבה ממושכת על הכבד
האם אי פעם עצרתם לחשוב כמה שעות במשך היום אתם מבלים בישיבה? מחקרים מראים כי רובנו יושבים בין 9 ל-10 שעות ביום בממוצע. נשמע מוגזם? אולי, אבל זו המציאות של רבים מאיתנו. זה מתחיל בבוקר, כשלוגמים במהירות כוס קפה ונכנסים לאוטו, לרכבת או לאוטובוס, ויושבים כל הדרך לעבודה. ואז, במשרד או במקום אחר ממשיכים לשבת מול המחשב או לקוחות, עובדים שעות על גבי שעות ובקושי קמים. כמובן שגם בזמן ארוחת הצהריים אנחנו יושבים, וחוזרים לאותה תנוחה בדרך חזרה הביתה.
בערב, כשסוף סוף מגיעים הביתה, מה עושים? שוב מתיישבים, הפעם מול הטלוויזיה ומתחילים לנשנש כל מיני דברים, ובדרך כלל מדובר בבצקים, סוכרים ומקורות עתירי פרוקטוז שנמצאים כמעט בכל מזון מועבד.
“השמנה, תזונה לא מאוזנת וחוסר פעילות גופנית שהם היסודות של אורח חיים שאינו בריא, וכך בדיוק הנזק לכבד מתעצם”, אורלי ארד מספרת.
תזונה בריאה לשמירה על הכבד ועל הבריאות הכללית
אחת הדרכים החשובות לשמור על בריאות הכבד ועל הגוף כולו היא לא רק בעזרת פעילות גופנית מסוימת לאורך היום, אלא גם באמצעות תזונה נכונה. אורלי ארד מספרת על מספר עקרונות תזונתיים שיעזרו לכם לשמור על הבריאות באופן מאוזן.
“אני באופן אישי טבעונית, ובמהלך השנים למדתי להעדיף תזונה המבוססת על מזון מן הצומח, אף שאני מודעת לכך שכבד שומני נגרם לרוב מעודף פחמימות שמוביל לעלייה בכולסטרול. למרות זאת, אני דוגלת בהמלצה על תזונה צמחית ככלי לשיפור הבריאות. עבור מי שלא מעוניין לעבור לטבעונות, אני ממליצה להתמקד במזונות בסיסיים שקל לזהות ללא צורך בקריאת רשימות רכיבים מורכבות. בנוסף, חשוב להוסיף מקורות טבעיים של אומגה 3 כמו אצות, זרעי פשתן, זרעי צ’יה, אגוזי מלך או תוספים מתאימים.
בנוסף, אני ממליצה להימנע לחלוטין ממזונות מעובדים ומשקאות המכילים פרוקטוז מוסף, שכן אלה מהווים עומס מיותר על הכבד. לכן גם בלי דיאטות מיוחדות, הפחתה בצריכת מזון מעובד מקלה משמעותית על מערכת העיכול והכבד. כמו כן כדאי גם לצמצם באופן גורף את צריכת מוצרי החלב ולהשתמש רק בשמן זית איכותי במטבח, במקום שמנים מזוקקים כמו שמן תירס, סויה וקנולה, שמעלים את רמת הדלקתיות בגוף”.
שינה ותזונה: הצמד לבריאות מושלמת
לא רק הרגלי התנועה והאכילה שלנו צריכים להשתנות כדי לשקם כבד שנפגע, אלא גם השילוב בין תזונה לשינה בריאה. השניים הם חלק בלתי נפרד מהשמירה על הבריאות הכללית.
“רבים אינם מודעים להשלכות של בחירות פשוטות שלנו על הגוף, במיוחד כשמדובר בהבחנה בין רעב אמיתי לבין דחף לנשנש. לעיתים נדמה לנו שאנו רעבים, אך אם אכלנו בצורה מאוזנת לאורך היום, מדובר לרוב בנפילת אנרגיה בערב כאשר מה שהגוף בעצם זקוק לו זה לשינה איכותית. למרות זאת, אנחנו מתעקשים להישאר ערים ומתחילים לנשנש מתוך הרגל. מעט ב-8 וחצי, שוב ב-9 ועוד קצת ב-10. כך מתקבלת תחושת שובע זמנית בלבד, והנשנושים הללו מצטברים ופוגעים בשינה.
כשאנו אוכלים מאוחר ולא ישנים מספיק, חילוף החומרים נפגע והגוף שורף פחות שומנים, והשינה שהיא קריטית לתפקוד הכבד נפגעת גם היא. לכן ככל שמקדימים את ארוחת הערב ומסיימים את היום מוקדם יותר, כך הגוף מקבל את המנוחה שהוא זקוק לה, והבריאות משתפרת בהתאם”.
מעגל אכזרי שתורם להיווצרות של כבד שומני
על הקשר של סטרס על הכבד השומני אורלי מרחיבה:
“סטרס גבוה משפיע באופן משמעותי על הבריאות הכללית וגם על הכבד שמייצר כולסטרול כדי לתמוך ביצירת הורמונים, דבר שמוביל לעומס נוסף על המערכת. מעבר לזה סטרס כרוני קשור לכל המחלות, וכאשר הסטרס גבוה, זה משפיע גם על איכות השינה שלנו. שינה לא טובה מגבירה את השפעות הסטרס.
סטרס כרוני גורם לעיתים קרובות לשינויים בהרגלי האכילה, מה שמוביל לצריכת יתר של מתוקים ופחמימות פשוטות. כך נוצר לו מעגל שלילי של עלייה בצריכת מזון מעובד, עלייה במשקל או כולסטרול גבוה, שמובילים להתפתחות כבד שומני. במצבים כאלו, נטורופתיה מציעה מספר גישות להפחתת סטרס כמו תרגילי נשימה, מדיטציה, יוגה ושימוש בצמחי מרפא להרגעת המערכת ולשיפור איכות השינה”.
לצד השינויים הללו, ניתן לקבל תוספת כוח משמעותית בדמות שלושה תוספי תזונה המיועדים לטפל בכבד שומני ובהשלכותיו.
גדילטבע
פותח במיוחד כדי לשפר את תפקודי הכבד, לשקם נזקים קיימים, להפחית את רמת השומנים ולהחזיר את הכבד לתפקוד תקין. שילוב הצמחים שבו יעיל במיוחד בניקוי הכבד מרעלים ופסולת שנצברו לאורך השנים.
כמוסות שמן קצח Thymoquin 3%
שמן קצח שבין היתר מצמצם שומנים בדם, מוריד את רמות הסוכר המסייעים לטיפול בכבד שומני.
ליקוטבע – ליקוריץ’ המקורי
מיועד להתמודד עם נזקים שמתרחשים כאשר פרופיל השומנים יוצא משליטה, מה שגורם לעלייה בחמצון הכולסטרול ולהיווצרות פלאק.
כבד שומני: אותו פתרון, אתגר שונה לכל גיל
כשמדובר בכבד שומני, ההמלצות של אורלי נשארות דומות לאנשים בכל הגילאים, אם כי יש התאמות קלות לכל קבוצת גיל.
“צעירים ומבוגרים, כולם נמצאים תחת אותה מטרייה, וההמלצות הן דומות לכולם. נכון, צעירים אולי יוכלו לעסוק בפעילות גופנית אינטנסיבית יותר, בעוד שמבוגרים יצטרכו להתאים את הפעילות ליכולותיהם, אבל הדבר העיקרי הוא שהשינוי בהרגלים קשה יותר ככל שהגיל עולה. לקחת אדם בן 60 ולשנות את הרגליו זו משימה מורכבת יותר מאשר לשכנע צעיר לאמץ אורח חיים בריא. לכן, ככל שנקדים לעשות את השינוי, כך ייטב לבריאות שלנו בטווח הארוך”.
הבדיקה המתקדמת לאבחון מדויק של מצב הכבד
לאחר שהבנו כיצד חוסר בתנועה, תזונה לא בריאה, חוסר בשעות שינה וסטרס משפיעים על הכבד שלנו ועל בריאותנו הכללית, מגיע השלב החשוב של אבחון המצב הנוכחי של הכבד. אחד הכלים המדויקים והיעילים ביותר לכך הוא בדיקת אולטרסאונד לכבד שומני. הבדיקה מאפשרת קבלת תמונה ברורה ומעמיקה לגבי מצב הכבד, וחשוב לדעת שהאבחון המוקדם הוא צעד קריטי בטיפול ומניעה של החמרת המצב.
“בדיקת האולטרסאונד לכבד שומני שלנו מספקת תוצאות מקיפות ומדויקות במיוחד. בשלב הראשון, האולטרסאונד משווה בין הכבד לכליה כדי לקבל תמונה ראשונית. לאחר מכן, המכשיר המתקדם מבצע סריקה נוספת של הכבד ומפיק מדד מספרי המשקף את רמת השומן שהצטבר בכבד. את התוצאה ניתן להשוות לטווחים דמויי רמזור. ערכים נמוכים נכנסים ל”אזור הירוק” שזהו המצב הרצוי, בעוד שערכים גבוהים עוברים ל”אזור האדום”, שמצביע על כבד שומני או על שלב מקדים לכך”.
כבד שומני אינו גזירת גורל, אלא תלוי בהרגלים שאתם בוחרים לאמץ.
תזונה מאוזנת, פעילות גופנית סדירה, שינה איכותית, הפחתת סטרס ותוספי תזונה מתאימים, הם כלים החשובים ביותר הנמצאים בידיים שלכם.
ככל שתקדימו לבצע בדיקת אולטרסאונד לכבד שומני כדי ללמוד על מצבכם, כך תוכלו לטפל בכבד באופן מדויק ומהיר.
חבילות מיוחדות לבריאות הכבד
כבד בריא פלוס – שילוב תוספים ייעודיים במחיר מיוחד ובדיקת אולטרסאונד כבד שומני ללא עלות!
₪ 3,750 המחיר המקורי היה: ₪ 3,750.₪ 2,600המחיר הנוכחי הוא: ₪ 2,600.
יש לך שאלות? בקשות?
אנחנו כאן עבורך!
לא ברור לך אילו תוספים מתאימים לך?
יש לך שאלות לגבי תוספים שלא מצאת להם תשובה באתר?
יש לך אתגר כזה אחר שמצריך מענה אישי מדויק?
יש שאלה שלא קיבלת עליה מענה משביע רצון?
מזמינים אותך לשלוח אלינו את הטופס שנמצא כאן למטה ונשמח לתאם לך שיחת כוונון ללא עלות.