- לחמם סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. להוסיף את השום ולערבב כחצי דקה
- להוסיף את גבעולי הסלרי, תפו”א, קישוא, עלי סלרי ועלי פטרוזיליה, למזוג מים רותחים. להביא לרתיחה על אש גבוהה
- להנמיך לאש בינונית, לכסות את הסיר ולבשל כשעה עד לריכוך הירקות
- להפעיל טיימר (60 דק’)
- לטחון בעזרת מוט בלנדר ידני למרקם חלק, מחזירים לאש, לתבל בכורכום, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. לערבב כדקה, לטעום ולשפר את התיבול לפי הטעם
הערה: לפעמים אחרי שטוחנים נותרים סיבים במרק, במקרה כזה אפשר להעביר את המרק במסננת.