-לחמם סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. להוסיף את השום ולערבב כחצי דקה.
-להוסיף את גבעולי הסלרי, תפו”א, קישוא, עלי סלרי ועלי פטרוזיליה, למזוג מים רותחים. להביא לרתיחה על אש גבוהה.
-להנמיך לאש בינונית, לכסות את הסיר ולבשל כשעה עד לריכוך הירקות.
להפעיל טיימר (60 דק’)
לטחון בעזרת מוט בלנדר ידני למרקם חלק, מחזירים לאש, לתבל בכורכום, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. לערבב כדקה, לטעום ולשפר את התיבול לפי הטעם.
הערה: לפעמים אחרי שטוחנים נותרים סיבים במרק. במקרה כזה אפשר להעביר את המרק במסננת.